Forskerskolemedlemmer bygger nettverk på årlig konferanse

Rundt 80 medlemmer av Senter for digitalt liv sin forskerskole fant veien til idylliske Bekkjarvik 4.-6. juni.

Samhold og nettverksbygging preget årets forskerskolekonferanse på Bekkjarvik i Hordaland, i begynnelsen av juni. Rundt 80 deltakere bidro til et svært vellykket arrangement.

Det var den tredje utgaven av Senter for digitalt liv sin forskerskolekonferanse, som tilbød medlemmene utvikling innen CV- og karrierebygging, stressmestring og kommunikasjon, innovasjon, og ikke minst sosiale opplevelser og nye vennskap.

Nytt av året var at komitéen, som består av fem forskerskolemedlemmer, fikk alle deltakerne til å sende inn biografier av seg selv, som ble trykket i en egen konferansebok. Bidragene inneholdtlitt om deltakernes forskningsinteresser, om forsknigsprosjektene de jobber på, hvilken kompetanse de har å tilby andre, og hva de selv kunne trenge hjelp til. I tillegg inneholdt boka kontaktinfo til alle deltakerne og foredragsholderne.

– De sendte ikke inn abstracts, som vanlig, men dette ble mer som et omfattende nettverksverktøy som alle fikk delt ut ved ankomst. Den kunne de bruke – også i framtida - til å finne ut hvilke av de andre deltakerne de har faglig nytte av å knytte tettere kontakt med, forteller DLN-koordinator for forskerskolen, Liv Eggset Falkenberg.

Tilbakemeldingene fra deltakerne etter konferansen er udelt positive. Responsen på det faglige innholdet er generelt svært god, og mange meldte tilbake at de har truffet noen de kan samarbeide med, og at de har fått nye venner. I tillegg melder alle som har gitt tilbakemelding at de har hatt det gøy, at de har lyst til å komme tilbake, og at de vil anbefale konferansen til andre.

– Vi er naturlig nok veldig fornøyde med gjennomføringen og det er fint å få bekreftet i etterkant det inntrykket jeg hadde underveis på konferansen. Jeg er særlig glad for at det ser ut til at medlemmene har begynt å finne hverandre på tvers av fagene, disiplinene og prosjektene de jobber innenfor. Jeg har virkelig inntrykk av at de trives sammen og det er i det hele tatt så mange gode historier her, forteller Falkenberg.

Hun retter også en stor takk til konferansekomitéen, som bidro med uvurderlig innsats for at arrangementet gikk smidig og ble såpass vellykket.

Libe Aranguren-Abadía, Siri Øfsthus Goksøyr og Karolina Solheimslid Eikås (f.v.), fra hhv. UiB og UiT, gikk av med seieren i den sosiale lagkonkurransen etter sporty innsats.

Ahmed Mohammed vant avstemmingen om det beste vitenskapelige bildet. Ahmed er Ph.d.-kandidat innen medisinsk bildediagnostikk ved Institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU. 

Årets konferansekomité: Shahin Sarowar, Eric Juskewitz, Liv Eggset Falkenberg (forskerskolekoordinator ved DLN), Zeeshan Muhammad, Kanhaiya Kumar (f.v.), og Marte Jenssen foran. Foto: Marte Jenssen.

Rekrutteringsrådgiver Sverre Haugen bidro med meget engasjerende og god presentasjon og workshop om å skrive en god CV, og karrierebygging. 

Alle foto: Hilde Zwaig Kolstad/DLN.

Forfatter

Tema
Forskerskolen

Publisert: 28. Jun 2019 - kl. 10:33
Sist oppdatert: 03. Jul 2019 - kl. 14:00