Forskning for folket – unge forskere forteller!

Les oppsummering av arrangementet her og se opptak av alle innleggene

Forskningen må være åpen, tilgjengelig og ansvarlig. Populærvitenskapelig formidling er et viktig bidrag for å involvere folket i forskningen.

Kom og hør om grensesprengende forskning fra Digitalt liv Norge. Denne kvelden gir vi ordet til yngre forskere som bruker bioteknologi til å finne løsninger på vår tids store samfunnsutfordringer.

Forskning for folket – unge forskere forteller om forskningen sin på Trondheim folkebibliotek (Kulturtorget) 19. oktober, kl 19-20 - INNGANG FOLKEBIBLIOTEKET

Hent gratisbilletter på nettsiden til Litteraturhuset her NB! - Inngang Folkebiblioteket! 

Populærvitenskap

Populærvitenskap er vitenskapelige problemer og resultater fremstilt på en slik måte at ikke-eksperter skal ha mulighet til å fatte dem (SNL.no/populærvitenskap). På den måten kan flere i samfunnet ta del i forskningen og bidra med sine egne perspektiver.

At folket kan ta del i forskningen kan også skape debatt hvor forskere må kunne uttrykke seg fritt.

30. mars 2022 overleverte Kierulf-utvalget sin rapport om akademisk ytringsfrihet til Kunnskapsdepartementet.

Anine Kierulf, som ledet utvalget, sier de har særlig sett på formidling i offentligheten. «– Vi trenger kunnskapsbaserte stemmer ute i samfunnet. Noen må stå for opplysningen,» sa Kierulf. Les utvalgets rapport her.

 

Populærvitenskap bidrar til at flere i samfunnet kan ta del i forskningen og bidra med sine egne perspektiver.

Denne utfordringen tar nå unge forskere på strak arm. For å formidle viktig forskning innenfor norsk bioteknologi vil du i dette i dette arrangementet få oppleve unge forskere som åpner opp om forskningen sin og gjør den tilgjengelig for folket – for nettopp deg.   

Dette arrangement passer for deg som vil få innsikt i hva som skjer i forskningsfronten eller kanskje selv har tenkt deg en karriere som forsker i akademia eller bioteknologindustri.

 

Følg arrangementet direkte på nett her

 

 

PROGRAM

Velkommen
Ordstyrer Christoffer Hals, Senter for digitalt liv Norge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forstå kreft ved å tyne ut mest mulig info fra små vevsprøver


Maria Karoline Andersen, Postdoktor ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk, Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. Er en del av forskningsgruppen til prosjektet ProstOmics. 


Hva er bioaktive molekyler og hvor finner vi dem?

 

Giang-Son Nguyen jobber som forsker på forskningsinstituttet SINTEF. Nguyen gjorde sitt doktorgradsarbeid i Tyskland hvor han spesialiserte seg i biokatalyse (bruk av enzymer for syntese av finkjemikaler). Han har jobbet med mange forskjellige prosjekter relatert til digital bioprospektering - dette inkluderer oppdagelse av nye bioaktivforbindelser i INBioPharm prosjektet, og nye enzymer for nedbrytning av natur -og kunstige materialer i OXYMOD prosjektet.


Hvorfor niøyen er med i Earth BioGenome Project Norge?

Benedicte Garmann-Johnsen er evolusjonærbiolog, bioinformatiker, og jobber som avdelingsingeniør ved Earth BioGenome Project Norge (EBP-Nor). I masteren sin lagde hun de første helgenomassembliene for elveniøyen og bekkeniøyen, og jobber til daglig med å sette sammen DNAet til alle eukaryote arter i Norge.


An out of body experience: cell culture in 3D

Aman S. Chahal er forsker på Institutt for klinisk og molekylær medisin ved NTNU. Chahal er tilknyttet forskningsprosjektet 3Dlife som emulerer liv i 3D med digitale og eksperimentelle vevsmodeller. 

 

Følg arrangementet direkte på nett her

Publisert 12. sep. 2022 12:45 - Sist endret 24. nov. 2022 09:56